Gitaar kopen?

Ben jij op zoek naar een elektrische gitaar of een akoestische gitaar? Een gitaar is een snaarinstrument dat veel word gespeeld over de hele wereld. De gitaar is niet meer weg te denken in de rock, jazz en pop muziek. Een gitaar word meestal met een plectrum bespeeld, er zijn ook veel gitaristen die alleen met hun vingers gitaar spelen. Dit doen zij met een bepaalde techniek zoals fingerstyle, met de duim of met de wijsvinger en duim. Er zijn veel verschillende gitaristen. Deze gitaristen hebben allen zijn eigen techniek en favoriete gitaar.

Welke gitaar past bij jou?

Wanneer je op zoek bent naar een beginners gitaar, dan word een Spaanse gitaar vaak aangeraden. Dit door zijn brede hals en nylon snaren. Nylon snaren zorgen ervoor dat je minder snel last krijgt van je vingers en de techniek juist kunt leren.
Een Spaanse gitaar is ook aantrekkelijk door zijn lage aanschafkosten, maar natuurlijk zijn er ook Spaanse gitaren van hoogwaardige kwaliteit.

Resultaat 1–16 van de 18232 resultaten wordt getoond

Wat is jouw smaak voor muziek?

Meestal begin je met standaard melodieën om de gitaar te beheersen dit kan echter op iedere gitaar, maar wanneer je iets meer gevorderd bent en van echte rock houd past een elektrische gitaar misschien iets beter bij jou. Het prettige aan een elektrische gitaar is dat je zelf het geluid kunt bepalen met jouw gitaar versterker; hard, normaal of zacht. Zo kun je tot s ’avonds laat blijven spelen zonder dat je jouw buren of ouders wakker houdt.
Een akoestische gitaar past bij veel muziekstijlen zoals pop, country en rock. Een akoestische gitaar klinkt samen met zang of een piano geweldig.